Ryż z krewetkami

Składniki:

  • 250 g krewetek koktajlowych
  • 2 torebki ryżu
  • pomidor
  • szklanka bulionu
  • garść startego sera żółtego
  • mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • tymianek, sól, pieprz
  • kawałek masła
  • natka pietruszki

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę zeszklić na maśle, dodać posiekany czosnek i krewetki. Dodać ugotowany ryż, i pokrojony w kostkę pomidor, zalać bulionem, przyprawić. Dusić około 10-15 minut na wolnym ogniu. Wyłożyć na talerze, posypać natką pietruszki i startym serem. Ja na koniec polałam jeszcze oliwą czosnkową.

WP_20140111_015

WP_20140111_021

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>