Szynka w sosie własnym

Składniki:

  • 8 plastrów szynki
  • mąka
  • 1/4 szklanki oleju
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • kilka suszonych liści lubczyku

Szynkę przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni. W garnku gotujemy koło 300 ml wody lub rosołu.Mięso podsmażamy na patelni do przyrumienienia. Gotowe kawałki wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy przyprawy, dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>