Pierś z kurczaka w jogurcie z masłem orzechowym

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka kurkumy
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • sól, pieprz

Pierś z kurczaka opłukać w zimnej wodzie, osuszyć i pokroić w paski. Zamarynować w jogurcie, sosie sojowym, papryce, kurkumie.Pierś wrzucić do rondla, dusić w jogurcie i przyprawach, gdy kurczak ugotuje się na jogurcie, dodać masło orzechowe. Doprawić do smaku. Dusić koło 15 minut. Podawać z kaszą jęczmienną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>