Kasza gryczana z kurczakiem i fasolą

Składniki:

  • 2 ugotowane woreczki kaszy gryczanej
  • pierś z kurczaka
  • puszka czerwonej fasoli
  • duża cebula
  • łyżka oliwy
  • 1/4 szklanki domowego ketchupu
  • sól, pieprz

Pierś z kurczaka opłukać pod zimną wodą, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku z grubym dnem na łyżce oliwy, przyprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i fasolę, chwilę smażyć. Dodać kaszę gryczaną, wymieszać wszystko z ketchupem. Podgrzewać koło 10 minut, mieszając. Podawać z sałatą z winegretem.

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>