Pasta jajeczna

Ostatnio postanowiłam przypomnieć sobie smaki z dzieciństwa. Można powiedzieć ,że na chwilę zapomniałam o paście jajecznej, ale gdy tylko spróbowałam jej po tych kilku ładnych latach, robię ją co tydzień i znika w mgnieniu oka :)

Składniki:

  • 6 jajek
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz gruboziarnisty
  • pół pęczka szczypiorku

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i tarkujemy na tarce o małych oczkach. Przyprawiamy, dodajemy jogurt i majonez. Szczypiorek drobno kroimy lub tniemy nożyczkami prosto do miski. Wszystko razem mieszamy i gotowe :)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>