Zupa jagodowa

Składniki:

  • 500 g świeżych lub mrożonych jagód
  • 1,5 litra wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 goździki
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • śmiatana 18%

Jagody wrzucić do garnka, zalać wodą,cukrem i gotować. Dodać goździki.

Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do garnka, mieszając.

Podaję z ugotowanym makaronem i kleksem śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>