Makaron z wołowiną

 Składniki:

  • 300 g makaronu
  • papryka czerwona
  • pół ostrej papryczki
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • 200 g polędwicy wołowej
  • łyżka oleju

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Podsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, dodać do mięsa, poddusić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Ostrą papryczkę pokroić w cienkie paski i dodać do reszty, chwilę poddusić. Wszystko wymieszać z ugotowanym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>