Makaron ze śmietaną, groszkiem i boczkiem

Składniki:

  • 20 dag makaronu spaghetti
  • pół puszki groszku zielonego lub mrożonego
  • 20 dag boczku wędzonego
  • śmietana 18 % do sosów (płynna)
  • sól, pieprz
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • garść parmezanu

Boczek kroimy w cienkie paski, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Podsmażamy boczek, dodajemy cebulę a następnie czosnek, zmniejszamy ogień , dodajemy śmietanę i groszek. Delikatnie podgrzewamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowany łączymy z sosem. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżo startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>