Chłodnik

Proste, sycące danie na letnie upały. Najlepiej smakuje z młodymi, ugotowanymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

Składniki potrzebne do przygotowania potrawy:

  • 300 g ogórków kiszonych
  • świeży ogórek
  • pęczek rzodkiewki
  • szczypiorek
  • koperek
  • jogurt naturalny
  • kefir
  • mały burak

Sposób przygotowania:

Ogórki i rzodkiewki pokroić w cienkie słupki. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ugotowanego buraka starkować na drobnych oczkach. Jogurt naturalny i kefir przelać do miski, dodać resztę składników, wymieszać i  mocno schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>