Ryba w sosie chrzanowym

Składniki potrzebne do przygotowania potrawy:

  • 1kg fileta z ryby
  • chrzan
  •  250 ml śmietany 18%
  • sól, pieprz
  • mąka
  • olej

Sposób przygotowania:

Filet z ryby kroimy na ok. 4 część, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Śmietanę mieszamy  z dwiema łyżkami chrzanu(można dać więcej chrzanu, jeśli lubimy ostrzejszy smak), przyprawiamy do smaku. Usmażoną rybę wyjmujemy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem ze śmietany i chrzanu. Nastawiamy piekarnik na 175O C i pieczemy ok. 30 min.

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>