Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Potrawy ze szpinakiem goszczą na moim stole średnio raz w tygodniu, mam bzika na jego punkcie. W naleśnikach z serem feta lubię go najbardziej. Polecam ten przepis również osobom, które nie mogą przekonać się do szpinaku, gwarantuję,że każdemu posmakuje
Składniki:
Farsz:
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- świeża lub suszona bazylia
- 450 g rozdrobnionego, mrożonego szpinaku
- kostka sera feta
- olej do smażenia
Ciasto na naleśniki :
- 200 g mąki
- 2 jaja
- 180 g śmietany 18%
- łyżeczka cukru
- 1,5 szklanki wody
- 0,5 łyżeczki soli
Sposób przygotowania :
Czosnek podsmażyć na łyżeczce masła, dodać rozmrożony szpinak. Podgrzać i połączyć z serem feta pokrojonym w mniejsze kawałki. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią.
Wymieszać składniki na ciasto naleśnikowe, rozgrzać patelnię i smażyć z obu stron. Na naleśniki wyłożyć farsz szpinakowy i zwinąć. Rozgrzać olej i usmażyć , wtedy będą złociste i chrupiące.